De derde lesdag zit er alweer op! - Reisverslag uit Zwolle, Nederland van Francis Reizen - WaarBenJij.nu De derde lesdag zit er alweer op! - Reisverslag uit Zwolle, Nederland van Francis Reizen - WaarBenJij.nu

De derde lesdag zit er alweer op!

Blijf op de hoogte en volg Francis

25 Juli 2012 | Nederland, Zwolle

Help! ik denk nu al in het Engels! Wat gaat dat snel zeg!
Ik zit wederom in een bloedheet internet cafe te zweten ; op school is er vandaag geen internet gebruik omdat er examens zijn. Misschien maar goed ook want de computers zijn daar zo traag dat je er geen zin in hebt!

De ochtenden op school zijn erg leuk en worden steeds leuker; Tiffany is strikt op tijd en de lessen beginnen ook strikt om 9 uur! de pauze is ook hup en er weer midden in; geen geleuter. Ze begint direct waar ze gebleven is de vorige dag of voor de pauze!
Als je nog buiten staat om je koffie op te drinken dan wordt je verzocht naar binnen te gaan. Ieren houden van struktuur! Je krijgt echt waar voor je geld!
Als je er niet bent, dan wordt je gebeld en absent geschreven. Er zijn hier natuurlijk ook veel jongeren wiens ouders hun studie betalen en echt wel een bepaald niveau moeten halen.
het meisje uti Zwitserland vertelde dat ze rechten heeft gestudeerd voor een jaar in haar land en dat de jongeren daar al een hoog niveau Engels hebben als ze van school komen. Haar niveau moet op zijn minst "advance" zijn alvorens ze met een volgende studie verder kan gaan.
Er zijn verschillende levels. Beginners, pre intermediate, intermediate, upper mediate, advance en upper advance ( als ik het zo uit mijn hoofd zeg)
Op dit moment zit ik in een Intermediate groepje. Zo kan ik nog een hoop levels stijgen. Twee weken is toch wel echt noodzakelijk om een beetje vooruit gang te boeken!
Elke dag krijgen we huiswerk mee en vrijdag hebben we een test over alles wat we dan de week besproken hebben. Ze gaat dan ook bekijken of je over kan gaan naar een volgende groep. Sommige studenten in mijn groep praten vrij onduidelijk, dat is nog het lastigste van alles. veel Spanjaarden en Fransen praten soms zo binnensmonds dat ze amper verstaanbaar zijn en dan ook nog in een andere taal dan hun Mother tongue!

Inmiddels weet ik alles van Crime, misdaad, burglers, de doodstraf, gevangenisstraffen, Sherlock Holmes etc. Alles gaat deze week dus over Misdaad, zeer leerzaam; ook wisselen we veel uit over hoe het in andere landen is.
Zoals ik al zei "de werkvormen tuimelen over elkaar heen en zo wordt het echt niet saai! een luister oefening, dan weer tekst met vragen erbij; verzinnen van een andere personage in het Engels en vanmorgen aan het eind gingen we speeddaten met elkaar ( een spelletje waarin je een andere persoonlijkheid aanneemt) en in 1 minuut tijd jezelf voorstelt aan een ander en aan het eind aangeeft met wie je het beste matcht)
Al met al lachen we ook veel met elkaar; iedereen is Engels aan het leren dus dat is een grote gemeenschappelijk deler in het oefenen de hele dag.

Tussen de middag had ik een lunch met een oostenrijkse vrouw; zij woont in Austria en werkt in Zwitserland en is daar psychiater. Very interesting, zij wil ook graag beter Engels leren om naar congressen te gaan! Leuk om haar te ontmoeten. Zij heeft in de middag ook les dus ze ging om twee uur naar haar lessen toe.
Vanmiddag heb ik nog twee kerken en een Cathedraal bekeken; Cork valt me tot nu toe een beetje tegen; het centrum is opgeknapt de laatste jaren, maar veel moois heb ik nog niet gezien. De buitenwijk waar ik verblijf is supersaai en alles lijkt op elkaar.
Maandagmiddag was ik verdwaald op zoek naar het huis van mijn gastgezin; na lang zoeken kwam ik te laat voor het avondeten. Miss Egan heeft later met mij de route naar de bus en terug gelopen. Heel aardig van haar, want ze klaagt elke dag over haar moeheid en hoe zwaar het is om zo hard te werken ( onze bedden op te maken, eten te koken etc)
Ze vroeg me te schatten naar haar leeftijd maar ze blijken 54 en 56 jaar! Oeps, ik dacht dat ze beiden minstens tien jaar ouder waren, zo oud komen ze over! Jim was politie agent en hij heeft wel erg hard gewerkt vertelde ze en hij mocht al met 51 jaar stoppen! de man is nu 54 en is heel behulpzaam maar ziet er als een gepensioneerde man uit!
het zwiterse meisje is gisteren verhuisd naar een ander adres; mevrouw vond dat ze teveel vroeg ......tegen mij klaagde ze ook over haar.
Ze is super proper, schoenen uit bij de voordeur en eten strikt op tijd en ze ziet alles! ik had mijn kleren even buiten het raam gehangen en ze rent direct naar boven om mijn kleren naar binnen te hangen en ze in de tuin te hangen.... de buren gaan anders kletsen vertelde ze...........
Ze stimuleert me erg om het weekend weg te gaan en ergens te overnachten..........
Het heeft zo zijn voor en nadelen zo'n gastgezin. Trini en een aantal andere studenten zitten in een studentenflat van de UCC de universiteit, klein kamertje, zes hoog!

Na schooltijd is het dus even zoeken wat te doen en met wie; alle jongeren hebben hier al gauw hun eigen groepje en hangen met elkaar ergens rond of in de kroeg. Veel landgenoten zoeken elkaar op; de Oostenrijkse is ook alleen uit haar eigen land hier, zo we hadden al gauw wat gemeenschappelijks!
In het weekend hoop ik ergens naar Killarney te gaan; de meren van Killarney blijken hele mooi te zijn en een goed wandelgebied.

In de bus naar school is het in de morgen ook een hele belevenis; gisteren zaten er twee meiden zich uitgebreid op te maken in de bus met allerlei poederdozen en dergelijke. Alsof het de gewoonste zaak van de wereld is. Vanmorgen was een van de twee er weer en begon het hele feest weer van voren af aan! Ik heb goed gekeken hoe ze het doet ( ....)

ok het is alweer over vijven en ik heb nog een half uur in de bus nodig om opt ijd voor het eten te zijn! dank voor jullie reacties en tot de volgende keer! groet Francis

• 25 Juli 2012 - 20:51

Wil:

Francis, Wat kun je na 3 dagen al veel te vertellen hebben! erg leuk hoor! Dit klinkt als, "kan niet meer stuk".
    Ik hoop dat je het weekend de kans krijgt om nog wat van de omgeving te zien.
    Bedankt voor je leuke verslag, zal het weer verzenden naar Dronten

• 25 Juli 2012 - 23:28

Suzanna:

Ha Francis. Wat leuk om je te volgen...
    Volgens mij zaten er ook in Cork Dominicanen...
    Groetjes en succes daar!!

• 26 Juli 2012 - 09:26

Hennie:

Ha die Francis,

Wat een verhalenvertelster ben jij zeg!! Goed te lezen en te volgen.
    Ennuh hoor jij niet meer bij de jongeren?
    Op dit moment zit je waarschijnlijk in de schoolbank. Ik hoop dat je weer veel geleerd hebt. Maar vooral hoop ik dat je ook volop kunt genieten van je reis en mooie "dingen" gaat zien..

Lieve groet van Hennie.

• 26 Juli 2012 - 11:48

26 Juli Door Nel:

Hoi Francis,

Even een groet uit Schiermonnikoog, een ander eiland....
    Zo te lezen heb je er lol in en leer je veel. leuk die afwisseling in werkvormen, dan wordt het idd niet saai.
    Kan me voorstellen dat je ook steeds in het engels denkt...Heb je al met iemand nederlands gesproken? Dat zit er misschien 2 weken niet in?

Ik wens je goede dagen en hopelijk heeft Cork je dit weekend, naast het propere setje waar je logeert, andere dingen te bieden.

Veel plezier en geniet ervan! Groetjes, Nel