Een prachtig land!
Blijf op de hoogte en volg Francis
30 Juli 2012 | Ierland, Cork
Vandaag ben ik aan de tweede lesweek begonnen op het Cork Language Centre. Gisterenavond kwamen er een paar nieuwe jonge studenten aan bij Victoria Lodge, een Spaans meisje en een jongen uit Frankrijk.
Ik voelde direct weer hoe het was toen ik hier vorige week nieuw aankwam en het heel fijn vond dat ik met anderen mee kon reizen naar de school etc, die me een beetje de weg wezen.
Het Spaanse meisje komt voor een maand en was door haar zus gebracht gisteren; die morgen weer terug gaat naar Spanje. Zij bliijft hier vier weken; dapper hoor. Vanmorgen had ik om kwart over acht met hen afgesproken om samen naar school te reizen.Zojuist vroeg ze om weer samen te gaan. Zo helpen veel studenten elkaar om de weg te vinden en thuis te geraken.
Ook in de school was het vanmorgen een gekakel van jewelste. Er kwamen weer vele nieuwe studenten aan en als iemand je maar even kent dan is het van " How are you? I'm fine and you?"
en how was je weekend?
Dat ging hier zo n beetje de hele ochtend door;
Ook had ik een byzondere ontmoeting met een nogal jong uitziend meisje die vorige week gelijk met mij voor in de klas zat bij de begintest. Ze is zo jong en zag er zo verlegen uit dat ik vorige week aan haar vroeg toen ik haar tegen kwam hoe het met haar ging. Nu kwam ik haar vanmorgen tegen en vroeg ze uitgebreid wat ik het weekend had gedaan en ze vertelde over haar weekend Dublin met een klasgenoot.
Doordat bijna iedereen hier alleen komt en behoefte heeft aan contacten, lijkt dat gemakkelijk te gaan. Hoewel ik me ook realiseer dat het niet voor alle jongeren gemakkelijk is om je vrije tijd in te vullen hier, als je alleen de ochtend naar school gaat en niet iedere avond in de kroeg wilt zitten.
In het weekend ben ik eerst naar Killarney gereisd en vandaar weer met de bus naar Wietske en Cees. Dat was echt een prachtige reis! Ierland heeft enorm veel natuurschoon, bergen, schapen, meren etc. Wietske en Cees zijn alleraardigste mensen en wonen echt fantastisch! een van de mooiste plekken van Ierland in het subtropische deel aan de westkust in West Cork. Met de bus kun je er dan ook niet komen. Vanuit hun woonkamer kijk je zo in de zee! dat kun je je niet voorstellen zo mooi !! ik ben erg blij dat stukje van Ierland gezien te hebben. het was erg gezellig met hen; hoewel ik ze natuurlijk amper of niet kende van tevoren, maar ze zijn erg gastvrij!
Het weer was het weekend heel mooi ; zondag was het echt zonnig!
Vandaag daarentegen regende het de hele middag en heb ik bij geslapen in mijn nieuwe kamer.
De kamer is nu al een grote bende, maar het is weer heerlijk dat ik gewoon mijn spullen kan laten liggen en hangen waar ik wil.
Het afscheid zaterdag morgen met Breda was prima. Ze was duidelijk gewend aan studenten die komen en gaan.
Het begrip " gastgezin" is hier in Ierland een hele andere als wij in nederland kennen als we studenten uit het buitenland ontvangen; dat is me wel duidelijk geworden. Er is veel te doen over de " families " hier en ik ben niet de enige die verhuisd is.
Ieren zijn een ontzettend gastvrij en geduldig volk. Ook in de bus het weekend zijn de chauffeurs heel geduldig.
In West Cork stopte de bus chauffeur zelfs de bus het weekend en vroeg of we een foto wilden maken toen we midden in de bergen reden.
Uitleggen waar we zijn,wachten of je de volgende bus wel kunt halen; in Glengariff was hij bezorgd of ik wel opgehaald werd etc.
Ik kan nog veel meer vertellen maar heb nog huiswerk te doen en we gaan nog even lopen naar de Tesco om een kaart te kopen voor Tiffany.
Teacher Tiffany is morgen voor het laatst helaas. Ze gaat op zomervakantie naar Gran Canaria, dus vanaf woensdag komt er een ander.
Vanmorgen begonnen we met uitgebreid vertellen wat ieder het weekend had gedaan; ze verbetert ons steeds meer en daar ben ik wel blij mee.
Uitspraak is geen probleem, maar de grammar vind ik nog erg lastig!
Oh ja, ik vergat nog te vertellen dat de Spanjaarden en Fransen door de tongval sommige letters dus lastig kunnen uitspreken. De Spanjaarden zijn ook gewend om letterlijk te zeggen wat er geschreven staat.
Ik heb nog een paar leuke zinnen voor jullie om je Engelse uitspraak te oefenen,maar die staan in mijn schrift die boven ligt ( volgende keer)
Onderstaande zin moesten we zo snel mogelijk achter elkaar meerdere keren uitspreken
"She sells she shells on the sea shore" ; dan liggen we met zijn allen in ieder geval weer dubbel van het lachen!
Tot een volgende keer, groeten van Francis en dank voor al jullie leuke reacties!
01 Augustus 2012 - 08:38
Wil:
Dag Francis, Nog eventjes dan kom je met een vollere rugzak terug als je heen bent gegaan.
Een super ervaring, ik ben zeer benieuwd , naar nog meer verhalen.
groeten van wil